kerrospientalot_2

Ensimmäisessä kerroksessa pienempi maantasoasunto, kuvan esimerkissä kaksio.

Ylempi asunto pääosin yksitasoisena toisessa kerroksessa. Käynti maantasosta asunnon huoneistoalaan kuuluvan eteistilan ja avoportaan kautta. Maantasoyhteyden ansiosta myös yläkerran asunnolle voidaan toteuttaa asuntopiha.

Kerrospientalot

Kerrospientalo on uudenlainen talokonsepti jonka avulla voidaan matalan asuntorakentamisen hankkeissa toteuttaa pienasuntoja pientalomaisella ja kustannustehokkaalla tavalla. Konsepti mahdollistaa perinteisten pienkerrostalotyyppien korvaamisen pientalomaisemmilla taloratkaisuilla. Sen avulla voidaan myös täydentää rivitalokohteiden huoneistotarjontaa pienasunnoilla. Ohessa toteuttamiamme kerrospientalokohteita.

Kerrospientalokonsepti

Kerrospientalokonseptin ytimen muodostaa kahden päällekkäisen huoneiston asuntomoduuli jossa molemmilla asunnoilla on sisäänkäynti maantasossa. Käynti yhdessä tasossa toimivaan yläkerran asuntoon tapahtuu asunnon huoneistoalaan kuuluvasta ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta eteistilasta. Yhteys eteistilasta toiseen kerrokseen toteutetaan kerroksia toisiinsa tilallisesti yhdistävällä avoportaalla.

Suoran pihayhteyden ansiosta kaikille asunnoille voidaan tontin sallimissa puitteissa rajata asuntopiha mikä korostaa ratkaisun pientalomaisuutta. Haluttaessa voidaan yläkerran asunnoille toteuttaa myös parveke.

Ensimmäisen kerroksen asunto on yksitasoinen ja tyypillisesti yläkerran asuntoa pienempi. Asuntoja ja huoneisto-ohjelmaa voidaan varioida erilaisten moduulien yhdistelmillä. Toisen kerroksen asuntoon voidaan eteiskuistin välityksellä liittää tilaa ensimmäisestä kerroksesta (esim. asuinhuone) jolloin ensimmäisen kerroksen asunto pienenee ja yläkerran asunto vastaavasti kasvaa. Tätä voidaan käyttää kohteen huoneisto-ohjelman variointiin erityisesti moduulien toistoa hyödyntävissä konseptiratkaisuissa.

Konseptin pohjalta on mahdollistaa kehittää luonteeltaan ja ilmeeltään erilaisia talosovelluksia. Pientalomaisuutta tavoiteltaessa voidaan yhden asuntomoduulin kokoisilla kerrospientaloilla saavuttaa hyvinkin pienirakeinen ja erillispientalomainen mittakaava. Vastaavasti useammalla rinnakkain kytketyllä moduulilla saavutetaan rivitalomainen kokonaisuus johon voidaan yhdistää perinteisiä rivitalohuoneistoja.

Tyypillisimmillään kerrospientalot ovat korkeudeltaan kaksikerroksisia mutta myös kolmikerroksisia ratkaisuja voidaan kehittää esimerkiksi rinnesovelluksia tai town-house talotyyppejä varten.

Kerrospientalokohteet

Suunniteltu | As.Oy Nurmijärven Rustholli

20 asuntoa

YIT-Rakennus Oy

rustholli_nakyma-idasta
Suunniteltu | As.Oy Nurmijärven Runoilija

26 asuntoa

YIT-Rakennus Oy

runoilija_yla
2017 | As.Oy Espoon Toppi

30 asuntoa

YIT-Rakennus Oy

toppi_yla
2017 | HEKA Lassila Laurinniityntie 14

26 asuntoa

Helsingin kaupungin ATT

laurinniitty-nakyma-pohjoisesta-ylhaalta
2016 | As.Oy Espoon Luotsi

26 asuntoa

YIT-Rakennus Oy

luotsi_sisakuva
2016 | Kiint. Oy Keravan Keskipellonkatu 3

20 asuntoa

TA-yhtymä

keskipellonkatu-3_ulkovisualisointi
2015 | As.Oy Espoon Huuhkaja

26 asuntoa

JM-Suomi Oy

Ks. myös puukerrostaloreferenssit

as.oy-espoon-huuhkaja
2015 | As.Oy Sundetinkulma 1

20 asuntoa

EKE-Rakennus Oy

sundetinkulma-1-ulkokuva
2015 | As.Oy Tuusulan Muuttohaukka

19 asuntoa

Asuntosäätiö

muuttohaukka-ulkonakyma
2014 | Helsingin asumisoikeus Oy Sprintti

39 asuntoa

Helsingin kaupungin ATT

sprinttiulko_referenssi
2014 | Helsingin asumisoikeus Oy Startti

41 asuntoa

Helsingin kaupungin ATT

sprinttisisaankaynnit
2012 | Kiint.Oy Keravan Keskipellonkatu 1

18 asuntoa

TA-yhtymä, Skanska Oy

keskipellonkatu-1-ulkonakyma
2011 | Kiint.Oy Vihdin Pläkkisepäntie 1

19 asuntoa

TA-yhtymä, Skanska Oy

plakkisepantie1-026
2007 | As.Oy Kirkkonummen Kiisla

27 asuntoa

Asuntosäätiö

kiislaulkonakyma
2006 | As.Oy Kirkkonummen Kiuru

28 asuntoa

Asuntosäätiö, Varte Oy

kiuru